Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

27 august 2014

Richard Dawkins: Umoralsk at føde barn med Downs syndrom


"Få en abort og prøv igen. Det ville være umoralsk at bringe det til verden, hvis du har et valg," skriver evolutionsbiologen Richard Dawkins på Twitter til en kvinde, der er usikker på, hvordan hun skal reagere, hvis hun får at vide, at hun venter et barn med Downs syndrom. Bemærkningen rejste en storm på Twitter, men Dawkins svarer: "Jeg vil ikke på nogen måde undskylde for at gå til et moralsk, filosofisk spørgsmål på en logisk måde. Der er en tid til følelser, og det er ikke nu." Den danske videnskabsdebattør Lone Frank erklærer sig enig: "Jeg mener, det er uetisk og selvisk af forældre at sætte et barn i verden, selv om de ved, at det kun kan få et skrækkeligt liv. De tænker mere på sig selv, på deres eget livssyn og på at kunne se sig selv som gode mennesker end på barnets tarv," siger hun til Kristeligt Dagblad.
Og denne barske etik ligger desværre helt i tråd med den praksis, der er blevet hverdag i Danmark: 99 % af alle ufødte børn med Downs syndrom aborteres, og det er forældrene til den sidste procent, der oplever at stå med et forklaringsproblem.

Men hvad er det, der er gået galt?
Dawkins argumentation bygger på den fejlslutning, at det ikke er et lille menneske vi har med at gøre her. Intentionen er jo god nok. Lad os kæmpe for at begrænse lidelse og nød så meget vi overhovedet kan - men ikke ved at slå dem ihjel, der har et svært liv, for at skåne dem for mere af det. Sådan plejer vi ikke at gøre - hvorfor gøre det her? Et menneske har en iboende værdighed, som kræver vores respekt, omsorg og støtte - ikke vores dom. Hvem kan vide på sit medmenneskes vegne, at hans eller hendes liv ikke er værd at leve? Den beslutning har vi ganske enkelt ikke lov til at tage for hinanden - heller ikke for vore børn.

Læs en fars erfaring af virkeligheden: "Once I would have agreed with Dawkins. Then my daughter was born with Down's Syndrome. She has opened my eyes to so much", Independent/UK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar