Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

20 februar 2017

Hykleri om informationsarbejde i den tredje verden

Ulla Tørnæs og mange andre med hende kritiserer, at det amerikanske dekret, der forhindrer amerikanske midler i at tilflyde organisationer, der arbejder med abort også rammer informationsarbejde om prævention og seksuel sundhed.

Men det er der jo kun en eneste grund til, og det er, at vestlige ngo'er (støttet masivt af f.eks. den danske regering) har som mærkesag, at gøre abort til en central og integreret del af informationsarbejdet om seksuel sundhed.
Det er ganske enkelt ikke muligt at støtte disse organisationer uden at støtte abort.

Det passer jo ikke, når Ulla Tørnæs i dette debatindlæg påstår, at det ikke er så vigtigt med abort. I udenrigsministeriets nye udgivelse: 'Danmarks udviklingspolitiske og humanitære strategi' (s. 33) beskrives hvilke værdier den danske regering vil fremme. Der står bl.a.: "Danmark vil fastholde sin position som en stærk global fortaler for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Retten til at bestemme over egen krop og egen seksualitet er en fundamental menneskeret ... Alle har ret til information og oplysning, adgang til prævention, lovlig og sikker abort."

For Ulla Tørnæs og den danske regering drejer det sig ikke om prævention og sundhed - men om ideologi: at abort er en menneskeret.
Tak til den amerikanske regering for stor konsekvens og klarsyn!!